Rozpałki do grilla płynne, rozpałki do grilla żelowe, w kostce
Wiosna i lato to bez wątpienia czas urządzania przyjęć w ogrodzie. To czas, kiedy po pracy lub w trakcie dni wolnych możemy usiąść, odpocząć i zrelaksować się. Rozpałki do grilla to bez wątpienia jedne z najlepszych wariantów umożliwiających wzniecenie ognia. Obecnie klienci do dyspozycji mają takie rozwiązania jak rozpałki do grilla w kostce, czy rozpałki do grilla w płynie. Wśród propozycji wymienia się także rozpałki żelowe. Wpływ na grilla ma nie tylko jakość mięsa, czy warzyw, ale także odpowiedni ogień, który zapewni naszym potrawom odpowiedni poziom wysmażenia. Warto zaznaczyć, że rozpałka ma wpływ nie tylko na jakość ognia, ale także walory smakowe gotowej potrawy. Rozpałki do grilla kostka cieszą się wygodą zastosowania, jednak coraz większą popularnością cieszą się podpałki do grilla płynne. Użycie podpałek płynnych jest niezwykle proste. Wystarczy niewielką ilość płynu umieścić na materiale opałowym i podpalić. Kostki z kolei należy pokruszyć na nieco mniejsze kawałki i umieścić w różnych miejscach na brykiecie lub węglu. Ich podpalenie sprawi, że całość zostanie pokryta ogniem. Kiedy jego natężenie się zmniejszy, wystarczy ułożyć na ruszcie dane produkty, które zamierzamy przygotować. To niezwykle proste.