Zaczekaj! Chcemy Ci pomóc

Skontaktuj się!

Rozpałki do grilla, obrusy i inne

Rozpałki do grilla płynne, rozpałki do grilla żelowe, w kostce

Wiosna i lato to bez wątpienia czas urządzania przyjęć w ogrodzie. To czas, kiedy po pracy lub w trakcie dni wolnych możemy usiąść, odpocząć i zrelaksować się. Rozpałki do grilla to bez wątpienia jedne z najlepszych wariantów umożliwiających wzniecenie ognia. Obecnie klienci do dyspozycji mają takie rozwiązania jak rozpałki do grilla w kostce, czy rozpałki do grilla w płynie. Wśród propozycji wymienia się także rozpałki żelowe. Wpływ na grilla ma nie tylko jakość mięsa, czy warzyw, ale także odpowiedni ogień, który zapewni naszym potrawom odpowiedni poziom wysmażenia. Warto zaznaczyć, że rozpałka ma wpływ nie tylko na jakość ognia, ale także walory smakowe gotowej potrawy. Rozpałki do grilla kostka cieszą się wygodą zastosowania, jednak coraz większą popularnością cieszą się podpałki do grilla płynne. Użycie podpałek płynnych jest niezwykle proste. Wystarczy niewielką ilość płynu umieścić na materiale opałowym i podpalić. Kostki z kolei należy pokruszyć na nieco mniejsze kawałki i umieścić w różnych miejscach na brykiecie lub węglu. Ich podpalenie sprawi, że całość zostanie pokryta ogniem. Kiedy jego natężenie się zmniejszy, wystarczy ułożyć na ruszcie dane produkty, które zamierzamy przygotować. To niezwykle proste. 

 

Producent rozpałek do grilla biodegradowalnych Bratek

Producent rozpałek do grilla Bratek oferuje szereg rozwiązań, pośród których wymieniono już podpałki do grilla żelowe, czy podpałki do grilla płynne. Na szczególną uwagę zasługują jednak podpałki do grilla bio, które cechują się mniejszym natężeniem zapachu, przy jednoczesnym zachowaniu wszystkich najważniejszych walorów udogodnień tego typu. Dzięki nowatorskiej recepturze opartej na działaniu składników, które nie są groźne dla środowiska, możemy zagwarantować sobie odpowiedni poziom rozpalenia kominka, czy grilla. Rozpałki biodegradowalne tworzone są z myślą o osobach, dla których ochrona środowiska nie jest obojętna. Najczęściej butelki, w których umieszczony jest środek do rozpalania, podlegają procesom recyklingu. Butelki pozyskiwane są najczęściej w wyniku tego procesu. Podpałka powinna jednak nie tylko szybko rozpalać, ale także utrzymywać ogień, aby możliwe było utrzymanie materiału opałowego, takiego jak brykiet, czy węgiel. Podpałki ekologiczne wykonuje się z naturalnych materiałów, takich jak na przykład drewno. Podpałki biodegradowalne bardzo często pokryte są warstwą wosku, co sprawia minimalizację ilości dymu w trakcie grillowania.